De fem elementer | Træ

Træ
Five elements | Soil
Ødelægger
Jord
Five elements | Water
Dræner
Vand
Five elements | Fire
Støtter
Ild
Feng Shui Five elements | Wood Navigation

Feng Shui
Når Træ harmonisere Chi energi

Feng shui har som sin essens at Chi energien, hverken er for kraftig eller stagnere. Et vigtigt redskab er de fem elementer. Da alting i universet er kategoriseret efter de fem elementer, bruger man samspillet mellem de fem elementer – støttende, drænende, ødelæggende – til at harmonisere Chi energien.

Det første element er træ, der symbolisere begyndelsen på nyt liv. Benyt levende træ. Ideelt er et bambustræ eller en plante der har en form for stamme. Generelt er blomster og planter gode for Chi’en og renser tillige naturligt luften. Husk at planten skal være frisk. En syg eller død plante er Shar Chi. Træmøbler er ikke meget bevendt som feng shui løsning til at fremme træelementets enerigi, idet dødt træ ikke indeholder megen energi. Dog kan de indeholde positiv energi hvis de har en god historie.

Husk at alle fysiske ting kan indeholde gode såvel som dårlige energier fra tidligere ejere, eller blot fra nogle, der har håndteret eller brugt tingen. Det er derfor vigtigt altid at rense nye ting før de bringes ind i boligen.

Element træ

Kinesisk astrologi
Når Træ er dit heldige element

Dit heldige element udregnes fra dit Ba Zi diagram. At styrke dit heldige element vil være med til at bringe din  vægtfordeling af de fem elementer i balance og hermed gøre det nemt for dig at opnå fremgang, rigdom, godt helbred, mange venner, lykke og succes.

Forår er din heldige sæson. Hare-år eller tiger-år er dine heldige år. Hare-måneder og tiger-måneder er dine heldige måneder. 03:00 – 07:00 er dine heldige timer. Den østlige kompasretning er din heldige plads. Det vil forøge dit held hvis du bor i et hus der har front mod øst. Dit soveværelse bør ligge i østdelen af din bolig. Det vil forøge dit velbefindende hvis du sover således at dit hoved er vendt mod øst. Det er godt hvis du har store vinduesåbninger i østsiden af din bolig. Vind eller blæst der kommer fra øst er godt for dig. Du bør placere din arbejdsstol således at du har front mod øst. 

En træseng er godt for dig. Din heldige farve er grøn og du bør bruge denne farve så meget som muligt, i din bolig, din påklædning etc. Din bil, cykel eller andet køretøj kan med fordel være grøn. Du vil have større held hvis dit navn har en ‘A’ lyd. Du vil have større held hvis dit navn associeres med træ. Grøntsager og alt grønt er godt for dig. Dit helbred vil have godt af udendørsaktiviteter, gerne nogle, der giver megen vind. Pas på dit nervesystem, lever og galdeblære. Dit valg af partner bør være en som har en højere Træ score end dig selv. Dit job vil være lettere hvis du vælger en profession eller en retning, der har at gøre med træ.

Element træ

Kinesisk astrologi
Når Træ påvirker dit dyretegn

Dit dyretegn udregnes fra dit fødselstidspunkt. Da ethvert tidspunkt i den kinesisk almanak er tilknyttet en vægtfordeling af de fem elementer, vil beskrivelse af hvem du er ud fra dit årsdyr – dyretegnet for dit fødselsår – nuanceres når man ser på vægtfordelingen af de fem elementer for din fødselsdag og fødselstime. 

Først og fremmest viser træelementets påvirkning på en person sig ved at denne er ekstremt støttende og loyal ift. venner og familie. Der er ofte ubegræset tillid, kærlighed og støtte til familie og venner, men der forventes også at dette går den anden vej. Sekundært påvirker træelementet ved at personligheden ofte er præget af stor grad af humor. De er ofte gruppens humørspredere. Denne humor kommer let til udtryk i talen da disse personer også ofte er meget velformulerede. Undertiden bruges denne veltalehed dog også til at spidde fjender eller blot andre som er uenige.

Kinesisk astrologi
De fem elementer